All about Ylang Ylang

door mrt 7, 2023Beauty, DIY, Emoties, Olie in de spotlight, Olietips, Rust0 Reacties

Ylang Ylang in onze tuin op Bali

Sinds een maand wonen wij op Bali en we huren hier een heel fijn huis met een tuin met allemaal mooie tropische planten. Na een paar dagen kwam ik erachter dat er twee Ylang Ylang planten in onze tuin staan. Zo leuk! Elke avond als de zon net onder gaat, komt de geur van de plant tot leven. En ik herinnerde me ineens een filmpje van Gary Young, waarin hij vertelt dat de Ylang Ylang bloemen op hun farm ook pas na zonsondergang geplukt worden, omdat ze dan precies de juiste geur zullen afgeven.

We ontdekken steeds weer nieuwe planten in onze tuin. We gebruiken voor planten die we niet kennen een plantenherkennings app (PlantNet). Heel handig!
Van deze plant in onze tuin vermoedde ik al dat het de Ylang Ylang was (Cananga Odorata), maar dan kan ik het altijd in die app opzoeken en bevestigen.

Aangezien Ylang Ylang een rijke geschiedenis heeft in Indonesië (en meer Aziatische landen), vond ik het leuk om deze heerlijke olie eens in de spotlight te zetten.
Dus dit blog is een ode aan de Ylang Ylang ofwel Cananga Odorata.

DIY Face mist met Ylang Ylang

• Neem een sprayflesje van 100ml.
• Voeg 5 druppels Ylang Ylang toe.
• Voeg 2-4 druppels vitamine E olie toe.
• Vul het flesje verder aan met rozenwater.
Schud het flesje voor gebruik en spray op je gezicht.
Je kunt eventueel ook nog andere oliën toevoegen die fijn zijn voor je gezicht.

Gary Young over Ylang Ylang

In dit filmpje legt Gary Young uit wat Young Living doet om de beste oliën uit de Canang Odotera boom te verkrijgen. Het tijdstip van het plukken is namelijk van groot belang.

Over de Ylang Ylang olie

De geur van Ylang Ylang is bloemig, zoet, vrouwelijk, exotisch en kan zelfs erotiserend werken. De gele bloemen, afkomstig van de canangaboom, die zijn oorsprong vindt in Indonesië, produceren deze heerlijk geurende olie. De bloemen worden door Young Living op de farm in Equador meteen na zonsondergang geplukt, want op exact dat moment geeft de bloem zijn oliën en aroma vrij. Via stoomdestillatie wordt de olie uit de bloemen gedestilleerd. De Ylang Ylang olie wordt vanwege de exotische geur vaak gebruikt in luxe huidverzorgings- en haarproducten, maar ook in parfums. Voeg enkele druppels toe aan gezichtscrème of huidolie om je huid heerlijk zacht te houden en lekker te laten ruiken. Of voeg hem toe aan een zelfgemaakt haarmasker voor mooi verzorgd haar.
Ook heerlijk om te gebruiken in bad. Of aak je eigen signature parfum waarin je deze olie verwerkt. Heerlijk!

Ylang Ylang wordt ook gezien als een sensuele/erotiserende olie, die dus ook vaak in de diffuser gebruikt wordt voor een sensuele sfeer in de slaapkamer. Eventueel in combinatie met Orange of Bergamot.
In Indonesië schijnt het ook een gewoonte te zijn om de gele bloemen op het huwelijksbed te strooien vanwege de sensuele geur.

Deze olie heeft ook rustgevende, kalmerende en humeurverbeterende eigenschappen.
Niet voor niets wordt deze olie ook in meerdere blends van Young Living gebruikt.

Diffuser blends met Ylang Ylang

Ylang Ylang is heerlijk om te verstuiven.
Hier een paar fijne ideetjes voor in je diffuser:
• 3 dr. Ylang Ylang + 3 dr. Bergamot
• 3 dr. Ylang Ylang + 2 dr. Patchouli + 2 dr. Orange
• 2 dr. Ylang Ylang + 2 dr. Lavender + 3 dr. Orange
• 3 dr. Ylang Ylang + 2 dr. Sandalwood + 1 dr. Jasmin
• 2 dr. Ylang Ylang + 3 dr. Lime + 2 dr. Patchouli
• 2 dr. Ylang Ylang + 2 dr. Clary Sage + 2 dr. Grapefruit

Liefs, Marcia

Oil up magazine GRATIS ontvangen?

Bomvol informatie, tips en recepten met essential oils.

Het is gelukt. You've got mail! ;)