Dit is een hele snelle en makkelijke methode om afscheid te nemen van negatieve gevoelens en gedachten. Bij deze methode wordt een mix van etherische oliën gebruikt. De super kleine geurmoleculen kunnen via jouw neus namelijk vliegensvlug naar dat deel van de hersenen dat te maken heeft met emoties en herinneringen (amygdala).

Nu wil ik natuurlijk niet de indruk wekken dat elke negatieve gedachte of negatieve emotie in no-time op te lossen is met deze snelle methode. Soms zit iets zo diep dat er echt wel wat meer voor nodig is om het een plek te geven en te integreren. En ik wil hiermee ook niet zeggen dat alle negatieve emoties of gedachten meteen de kop ingedrukt moeten worden. In tegendeel. Het is heel goed om jouw emoties en gedachten de ruimte en erkenning te geven die ze verdienen. 

Deze methode, die ontwikkeld is door Dr. Benjamin Perkus (psycholoog), is echter wel heel fijn om te doen op momenten dat je het nodig hebt of fijn vindt.

De Memory Release Blend

Voor deze methode heb je de volgende oliën nodig:

  • Stress Away
  • Lavender
  • Frankincense

Van deze oliën kun je zelf de Memory Release Blend maken. Je neemt dan een leeg flesje en doet van elk van deze oliën evenveel druppels in het lege flesje. Je kunt bijvoorbeeldgewoon een leeg flesjes van een olie die op is hergebruiken of één an de mini-flesjes die bij je Premium Starter Kit geleverde worden.

Als je deze mix dan klaar hebt staan, kun je daarvan één of twee druppels gebruiken voor de Aroma Reset®.

Zo doe je de Aroma Reset®

  • Ga op een rustige plek zitten en denk aan de uitdagende situatie. Zie je ergens tegenop? Waar heb je last van? Heb je een bepaald doel/verlangen?
  • Welke emotie voel je als je aan die situatie denkt? Benoem (in stilte) één emotie. Verdriet, boosheid, angst….
  • Waar voel je die specifieke emotie in je lijf? In je buik, je hoofd, je keel, je maag….
  • Welke negatieve gedachten komen er naar boven? Dat kan zijn over jezelf, over een ander of over de situatie.
  • Druppel één of twee druppels van de blend in je handpalm, ‘cup’ je handen over je neus en mond, sluit je ogen en inhaleer minimaal 3x het aroma diep in door de neus terwijl je de situatie voor je ziet.
  • Wat verandert er? Komen er nieuwe gedachten op, ‘valt’ er een inzicht binnen, voel je je rustiger, voel je een shift etc.?
  • Besluit hoe je de dag verder vervolgd. Welke stap ga je zetten?

Deze snelle methode kan op elk moment van de dag en je kunt hem voor verschillende situaties inzetten. Het kan ook heel helpend zijn in tijden van stress of bij acute spanning/paniek.

Hieronder zie je ook nog een filmpje waarin ik de methode uitleg. 

Alle drie de oliën kunnen los gekocht worden, maar zijn ook onderdeel van de Premium Starter Kit. Hieronder zal ik elke olie nog even kort toelichten, want je kunt ze natuurlijk ook heel fijn los van elkaar gebruiken.

Frankincense

Frankincense (Boswellia carterii), ofwel wierook, heeft een warme en houtachtige geur die zowel stimulerend als rustgevend werkt. Vandaar ook dat deze olie veel gebruikt wordt tijdens meditatie en yoga.

De olie bevat een grote hoeveelheid sesquiterpenes, dat erom bekend staat dat het het gedeelte van de hersenen stimuleert waar de emotieregeling plaats vindt.

Te gebruiken in de diffuser, door te inhaleren vanuit de fles of via de huid.

Stress Away

De naam zegt het al!
Deze olieblend bevat Copaiba, Lavender, Cedarwood, Ocotea, Lime, Vanille absolut en als draagolie kokosolie.
Stress Away is een heel veelzijdige olie en doet zijn naam zeker eer aan. Hij neemt gevoelens van stress weg. Dus heel goed in te zetten bij stress, angsten, paniek, mentale vermoeidheid etc.
Het is een heerlijke rustgevende blend. Dus wordt ook vaak gebruikt om beter te kunnen slapen.
Zelf gebruik ik hem ook vaak als parfum, want hij ruikt heerlijk.

Tip: Gebruik hem eens in de diffuser samen met Orange. Heerlijk!

Lavender

Deze super veelzijdige olie noemen ze ook wel “het Zwitsers zakmes onder de oliën”. Het is een rustgevende olie. Werkt heel fijn om rust te geven voor het slapen gaan bijvoorbeeld. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook een fijne olie voor de huid.
Op emotioneel vlak kan deze olie helpen bij het loslaten van gedachten/gevoelens die jou niet meer dienen en je belemmeren in je persoonlijke groei.  Deze olie kan je ook helpen om je gevoelens beter onder woorden te brengen en te durven uiten.
Omdat deze olie zo veelzijdig is, zul je hem ook heel vaak terug zien in recepten voor roller blends en zelfgemaakte cosmetica bijvoorbeel.d

Meteen goed starten

De drie oliën voor de Memory Release Blend zijn afzonderlijk van elkaar te verkrijgen in mijn webshop, maar je zou ook kunnen overwegen om voor een Premium Starter Kit te gaan. Alle drie de oliën zijn daar namelijk ook onderdeel van. Daarnaast heb je dan meteen een perfecte start met 12 van de meestgebruikte oliën en ook zo’n fijne diffuser van hoogwaardige materiaal.
In verhouding is zo’n kit een hele goede deal. Je hebt de diffuser dan als het ware gratis!
Je kunt kiezen uit verschillende diffusers. Kijk via de knop hieronder welke kits er allemaal verkrijgbaar zijn.

Liefs, Marcia

Oil up magazine GRATIS ontvangen?

Bomvol informatie, tips en recepten met essential oils.

Het is gelukt. You've got mail! ;)