Back to school! 7 Fijne tips voor papa’s en mama’s.

door aug 26, 2018Focus, Kinderen, Olietips, Rust, School, Slapen, Zelfvertrouwen

De wekker gaat weer vroeg in de ochtend. Lunchtassen klaarmaken. Drukte in de badkamer.
Erachter komen dat een heleboel kleding ineens te klein is door die uitgeschoten ledematen.
Het lijkt soms wel of die kids in 6 weken tijd hun groeispurt voor het hele jaar doen haha!
Maar goed….we gaan weer aan de slag met z’n allen. Back to school en back to work.

Voor veel kindjes is die omschakeling best even een dingetje. Of een DING.
Vooral de gevoelige kindjes kunnen het er moeilijk mee hebben. Zo ook onze gevoelige dochter.
Zij vindt het vooral heel spannend om naar de nieuwe klas en de nieuwe juf te gaan. En om ineens weer in een drukke klas te zitten met stuiterende kids is voor haar ook best een opgave.

Andere kinderen hebben juist weer moeite om lang stil te zitten en zich te focussen in de klas. Van lekker veel buitenspelen, moeten ze nu ineens weer in het gareel. En wat een opgave voor zo’n leerkracht om dat allemaal in goede banen te leiden. Petje af! 😀

Graag geef ik jullie een paar tips om de overgang na de vakantie wat lekkerder te laten verlopen.

1. Zelfvertrouwen

Er zijn diverse oliën die je in kunt zetten om je kind een handje te helpen met zijn/haar zelfvertrouwen. Eentje daarvan is BELIEVE.
Verdun deze olie naar leeftijd en breng in de ochtend aan in het kuiltje achterin de nek en/of op de binnenkant van de polsen.
Andere opties zijn VALOR, STRESS AWAY en JOY.
Je kunt ze afzonderlijk van elkaar gebruiken of er een mix van maken. Laat je kind zelf eventueel intuïtief de olie kiezen. Daar zijn kinderen heel goed in over het algemeen.

2. Overprikkeling

Vanuit een relaxte vakantie, weer de drukte van de klas en een rumoerig speelplein of een overvolle kantine in. Dat kan best even heftig zijn. Vooral voor gevoelige kindjes.
WHITE ANGELICA is een hele fijne olie om je kind te ondersteunen daarin. Maar ook FRANKINCENSE, THIEVES, GROUNDING of STRESS AWAY kunnen een goede keuze zijn. Wil je weten hoe je deze olie het beste kunt inzetten en welke olie het meest geschikt is is voor jou of jouw kind? Neem dan even contact met mij op.

3. Focus

Sommige kinderen kunnen zich super goed concentreren, anderen zijn sneller afgeleid door voorbijrijdende auto’s, pratende klasgenootjes etc.
Om te ondersteunen voor meer focus zou je een inhaler kunnen maken met wat LEMON EN PEPPERMINT bijvoorbeeld. Of deze combinatie in de diffuser doen tijdens het studeren.
GENEYUS is ook een mooie. Een mix die speciaal is samengesteld door Young Living voor schoolgaande kinderen. Een paar druppels op de polsen of in de nek voordat ze naar school gaan, geeft ze net dat beetje extra om beter bij de les te blijven.
CLARITY en BRAINPOWER zijn ook fijn en op eenzelfde manier te gebruiken.

4. Slapen

Om overdag goed bij de les te blijven en genoeg energie te hebben om te spelen, is het belangrijk dat er ’s nachts goed bijgetankt wordt. Misschien heb je in de vakantie de bedtijden wat versoepelt, maar als ze weer naar school gaan, worden ook de standaard bedtijden meestal weer ingevoerd.
Zorg ervoor dat er ruim een uur voor het slapen gaan geen beeldschermen meer gebruikt worden, dim de lampen en zorg voor rust in huis. Op die manier went het lichaam er al aan dat het tijd is om te gaan slapen en zal er melatonine aangemaakt gaan worden.
Het is ook fijn om een vast avondritueel te hebben om precies dezelfde reden.
Daarnaast kun je ook een oliemoment inbouwen in het ritueel. Zet bijvoorbeeld de diffuser een kwartiertje voordat je kind gaat slapen aan met daarin een rustgevende olie of oliecombinatie. Of maak een roller die je kind elke avond onder zijn/haar voeten kan gebruiken.
LAVENDER, STRESS AWAY en ORANGE zijn fijn bijvoorbeeld, maar ook ORANGE, GENTLE BABY, CEDARWOOD en PEACE&CALMING zijn aanraders.
Mijn persoonlijke favoriet is CEDARWOOD en die van onze dochter is GENTLE BABY of LAVENDER.

5. De Luizenmoeder

Na de vakantie gaan alle kinderen op de basisschool meestal naar de luizenmoeder om gecontroleerd te worden en vaak zijn er dan wel een paar die wat kriebelbeestjes mee de school in genomen hebben.
Ik maak zelf altijd een spray om de luizen op een afstand te houden en tot nu toe heeft onze dochter er nog geen last van gehad. Hoera!
Doe 60ml water in een sprayflesje met daarbij 5 druppels TEA TREE en 5 druppels LAVENDER en spray lichtjes over het haar van je kind voor het naar school gaan.

Is het kwaad al geschied en heeft jouw kind ook luizen en of neten?
Neem de volgende essentiële oliën:
4 druppels Thyme
2 druppels Lavender
2 druppels Geranium
Meng de druppels essentiële olie met een 2 eetlepels draagolie (voorbeeld V-6). Verdun 50/50 met een natuurlijke shampoo en masseer in het haar.
Dek af met een douchemuts en laat minimaal een half uur intrekken.
Spoel het haar grondig uit.
Herhaal dit voor de zekerheid een paar keer in de komende twee weken.

6. Rust in drukke hoofdjes

Moeite met focussen door drukte in het hoofd? Dat kan heel lastig zijn. Dit is een hele fijne mix die je in kunt zetten voor meer rust en meer focus.
De basismix voor rust in het hoofd bestaat uit LAVENDER, CEDARWOOD en VETIVER.
10 druppels Lavender
10 druppels Cedarwood
10 druppels Vetiver
30 druppels draagolie zoals V-6 olie of jojobaolie

Deze mix ondersteunt door balans te brengen in de prikkelverwerking. Je brengt hem aan in het kuiltje achter in de nek, achter de oren en/of onder de grote tenen.
Je kunt dezelfde oliën ook (zonde draagolie) in de diffuser gebruiken. Je doet dan van elk 2 druppels in de diffuser.

Voor extra focus kun je nog wat toevoegen aan de basismix.
Door de  CLARITY blend toe te voegen aan de basismix, creëer je een focusmix.
Je voegt dan 10 druppels Clarity en 10 druppels draagolie toe aan de basismix.

 

7. Gezondheid

Met z’n twintigen of dertigen in een klasje. Lekker dicht op elkaar. Het immuunsysteem van je kind wordt soms aardig op de proef gesteld. Het is wellicht een goed idee om elke dag wat THIEVES olie verdund naar leeftijd op de voetzolen te gebruiken. 
Daarnaast drinken wij thuis elke dag NINGXIA RED om ons hele lichaam te ondersteunen.
Uiteraard kan ik je helpen om een keuze te maken. Of kies intuïtief, dan zit je meestal ook goed ;-).

Oil up magazine GRATIS ontvangen?

Bomvol informatie, tips en recepten met essential oils.

Het is gelukt. You've got mail! ;)