Overleef die spannende decembermaand

door nov 19, 2018HSP, Kinderen, Olietips, Rust, Sinterklaas, Slapen

Ohhhh het is zo’n spannende tijd voor de kindjes.
Leuk en spannend tegelijk!
Ze kunnen hun eigen enthousiasme soms niet meer aan.
Ieder kind gaat weer anders met de vele prikkels en emoties om.
Sommige kinderen glijden er makkelijk doorheen, anderen worden er vooral heel hyper van en sommigen liggen wellicht vaker wakker ‘s nachts.
0:20 u: “Is het al bijna ochtend?”
1:21 u : “Ik denk dat ik een Piet hoor, mama!”
2:43 u: “Zou er nu al iets in m’n schoen zitten?”
4:23 u: “Ik ben vergeten een wortel bij m’n schoen te doen.”
5:35 u: “Ik ga kijken! Ik kan niet meer wachten!”
OMG!

De hoofdjes van de kinderen, en vooral de gevoelige kindjes, staan niet stil.
Wanneer mag ik mijn schoen zetten?
Straks als we boodschappen gaan doen, zijn er misschien wel pieten.
Waarom heeft deze sint een andere baard dan die van gisteren?
Zou de boot wel aankomen?
Hoe komen die pieten dan binnen om mijn schoen te vullen?
Enzovoorts enzovoorts.

En als dan over een tijdje de Sint het land weer uit is, dan hebben we natuurlijk de kerst nog.
Het is absoluut een hele leuke tijd, maar voor sommige kinderen (en ouders) kan het naast leuk ook stressvol zijn.
Onze dochter vertoont in ieder geval heel andere gedrag momenteel. Ze is sneller moe, vaker onzeker, sneller boos, ze droomt heftiger.

En om de leuke kant van deze tijd vooral de overhand te laten hebben, zetten we dus fijn onze oliën in. Hoera voor de olie!

 

1. Stress Away

Eén van mijn favorieten! En deze olie doet zijn naam eer aan kan ik je zeggen. Een druppeltje op de binnenkant van de polsen of in de nek doet wonderen. Of doe hem lekker in de diffuser, dan geniet het hele huis van de rustgevende zaligheid van deze olieblend. Je kunt deze olie kopen in een flesje van 15ml of in een roller van 10ml. Deze olie zit ook in de Premium Starter Kit (5ml). Een echte life saver!

2. Lavender

Het zwitsers zakmes onder de oliën! Heerlijk rustgevend, dus ook perfect om te gebruiken net voordat je kind (of jij zelf) gaat slapen. Maak bijvoorbeeld een rollertje voor onder de voeten. Of gebruik hem in de diffuser. Je kunt hem ook combineren met de Stress Away. Twee druppels van elk bijvoorbeeld. Dubbel zo fijn! Deze olie is los te verkrijgen en zit ook in de Premium Starter Kit.

3. Tranquil roll-on

Deze vind ik voor mezelf altijd erg fijn. Soms vind ik het lastig om te ontspannen op een moment dat ik eigenlijk wel zou willen ontspannen. Ken je dat? Er zit dan nog te veel drukte in je hoofd en de rest van je lijf om écht te kunnen ontspannen. Je bent bijvoorbeeld zo super druk bezig geweest met de voorbereidingen van een feestelijk diner, dat je op het moment van het diner nog zo druk in je hoofd bent, dat je er niet van kan genieten. Of dat je ‘s avonds in bed ligt en je hoofd maar niet wil stoppen met malen. Rol dan de Tranquil op de binnenkant van je polsen, op je slapen of langs je ruggengraat en zak lekker in de ontspanning. Erg fijn!

Wil je nog meer fijne tips? Download dan gratis mijn Oil up e-magazine. Dat kan hier.

Photo credits hoofdfoto: Marleen Sahetapy

4. White Angelica

Dé olie voor de hooggevoeligen onder ons. Deze olie kun je gebruiken om te zorgen dat je minder last hebt van de vele prikkels. Doe een paar druppels in je handpalm en ga vervolgens met je handen langs je hele lichaam door je aura heen. Klinkt voor sommigen misschien zweverig, maar echt…works like a charm! Doe dit voordat je ergens heen gaat waar veel prikkels aanwezig zullen zijn. Bijvoorbeeld het kerstdiner met familie, de sinterklaasmiddag op het werk etc. Voor onze dochter doe ik het voor haar. Dan zeg ik: “Kom, zullen we even een White Angelica coconnetje maken voor je?”

Oil up magazine GRATIS ontvangen?

Bomvol informatie, tips en recepten met essential oils.

Het is gelukt. You've got mail! ;)