Terug naar de natuur met essential oils

Al meer dan 5000 jaar werden kruiden en essential oils ofwel etherische oliën gebruikt om hun geneeskrachtige werking. Het werd gebruikt als medicijn, maar ook als cosmetica en tijdens diverse rituelen. In de loop der tijd zijn wij als mens door de komst van allerlei synthetische middelen, de kracht van de natuur een beetje vergeten. Jammer, want de natuur bevat zo veel schatten. De etherische oliën uit planten zijn daar onderdeel van. En gelukkig vinden steeds meer mensen weer hun weg terug naar de natuur. En dat is nou precies de missie van Young Living.

Wat zijn Essential Oils?

Planten produceren aromatisch stoffen in de vorm van etherische oliën als onderdeel van hun overlevingsstrategie. En wij als mens kunnen dankbaar gebruik maken van deze schatten in de natuur door deze olie aan ons lichaam toe te voegen.
De oliën worden uit de planten gewonnen door een stoomdestillatieproces of compressie.

Etherische oliën worden verkregen uit de wortels, schors, bloemen, bladeren, hars, etc. en zijn niet vettig, maar vluchtig.

Vettige plantaardige oliën, zoals bijvoorbeeld olijfolie, worden verkregen uit de vettere delen van een plant, zoals de noten, zaden en pitten. Deze oliën kun je gebruiken als draagolie om de etherische oliën te verdunnen of te vermengen.

 

Lichamelijk, mentaal,
emotioneel & spiritueel.

De oliën doen op verschillende niveaus hun werk. Zowel op lichamelijk als mentaal, emotioneel en spiritueel vlak zijn er oliën om in te zetten.
En het is ook zo dat elke olie op meerdere niveaus werkt.
Zo is Lemon essential oil bijvoorbeeld een hele goede schoonmaker voor je huid en je lichaam, maar deze kan ook ingezet worden om vrolijker te worden of meer gefocust te kunnen werken.
Van elke olie is een uitgebreide beschrijving met daarin een uitleg van de vele toepassingen. Wanneer je via mij of een teamlid van Oil up je bestelling plaatst, kunnen wij jou uitgebreid informeren over alle oliën en producten. Als je het leuk vindt om meteen al wat meer te weten te komen over de oliën en hoe je ze kunt gebruiken, vraag dan mijn gratis Oil up Magazine aan. Die staat bomvol informatie, tips en recepten. Klik hieronder om hem te downloaden.

Manieren van gebruik

Aromatisch

Dus door inademing. Bij de Premium Starter Kit zit een diffuser van hoogwaardig materiaal en dat is een hele goede manier om de oliën in de lucht te verspreiden en tot je te nemen. Deze diffuser verspreidt de oliën koud, waardoor al het goede in de olie aanwezig blijft. Je kunt de oliën echter ook op je handen smeren en dan je handen over je mond en neus ‘cuppen’ en het aroma inademen.
Direct inhaleren uit het flesje kan ook.
De zeer kleine geurmoleculen worden in de neusholte waargenomen door zenuwcellen, die vervolgens elektrische prikkels doorgeven aan je hersenen.
Dit gaat via het limbisch systeem in je hersenen. De structuren in het limbisch systeem zijn betrokken bij emotie, motivatie, genot en het emotioneel geheugen. Dus ook op emotioneel en mentaal gebied zijn de oliën heel goed om in te zetten.

Via de huid

Je kunt de olie aanbrengen op de huid. De oliën worden super snel in de bloedbaan opgenomen via je huid. De moleculen van de oliën zijn namelijk zeer klein. Binnen 26 seconden is de olie traceerbaar in het bloed en in ongeveer 20 minuten heeft de olie elke cel in je lichaam bereikt.
Sommige oliën mogen puur gebruikt worden, anderen moeten verdund worden.

Bij lichamelijke ongemakken, kun je de olie daar smeren waar nodig. Het is echter ook mogelijk om de oliën te smeren op reflexpunten op de voetzolen bijvoorbeeld.
Gebruik je de olie voor de emotionele werking, dan kun je de olie eventueel smeren op de plek van een chakra (energiecentrum in het lichaam).

Door inname

Dus door ze echt in te slikken via een zelfgevulde capsule, door ze in je drinkwater te druppelen of ze in gerechten te gebruiken. Niet alle oliën zijn geschikt voor inname, maar er is een schema waarop precies staat welke je wel en niet kunt innemen. De oliën van Young Living met de witte labels, de plus-oliën, zijn sowieso officieel goedgekeurd door de FDA voor inname.

Bij Young Living zijn ook lege plantaardige capsules te verkrijgen die je kunt gebruiken om te vullen met olie, zodat ze makkelijk in te nemen zijn. Heel handig!

Veelgestelde vragen

Wat is het verschill tussen essential oils en etherische oliën?
Er is geen verschil. Essential oils is de engelse benaming voor etherische oliën. In Nederland wordt ook wel eens de term essentiële olie gebruikt i.p.v. etherische olie. Wel is er een groot verschil in kwaliteit tussen de verschillende aanbieders van de olie.
Hoe snel heb ik mijn bestelling binnen?
Wanneer je je bestelling geplaatst hebt, heb je hem doorgaans met één of twee dagen in huis. Young Living heeft tegenwoordig namelijk een distrubutiecentrum in Nederland.
Is de olie ook veilig voor kinderen en baby's?
Veel oliën zijn zonder probleem te gebruiken bij kinderen en baby’s, maar niet allemaal (dit staat aangegeven op het etiket en in de informatie die je van ons krijgt bij je aankoop). Aangezien de oliën heel geconcentreerd zijn, is het nodig dat de oliën naar leeftijd worden verdund met een draagolie. Bij je bestelling krijg je van ons een verdunningstabel, zodat je precies weet hoe te verdunnen.
Hoe weet ik welke olie ik waarvoor kan gebruiken?
Er zijn diverse manieren om jezelf te informeren over de oliën. Sowieso blijft degene via wie jij jouw aankoop doet jouw ‘sponsor’, zodat je altijd iemand hebt bij wie je terecht kunt met je vragen.
Wanneer je via mij of een teamlid van Oil up! een account aanmaakt bij Young Living en een aankoop doet, krijg je toegang tot het Oil up! College. Daarin staan alle oliën uitgebreid uitgelegd en kun je ook opzoeken wat je waarvoor kan gebruiken.
Er zijn ook diverse Facebookgroepen met informatie.
En er zijn diverse prachtige boeken verkrijgbaar met uitleg en toepassingsvoorbeelden.
En…… Google is your best friend!
Kan ik de oliën ook voor mijn huisdier gebruiken?
De meeste oliën zijn ook voor dieren in te zetten. Echter gelden voor dieren weer andere richtlijnen en ook een ander verdunningsadvies. Wanneer je via ons de oliën koopt, krijg je tevens informatie voor het gebruik bij dieren. Welke olie wel, welke olie niet en hoe te verdunnen bijvoorbeeld.
Kan ik de oliën van Young Living ook in een winkel kopen?

De olie van Young Living wordt alleen via onafhankelijke distributeurs verkocht. Young Living heeft hier o.a. voor gekozen, omdat er goede uitleg en begeleiding nodig is bij het gebruik van de oliën. Nadat je een kit gekocht hebt, blijft degene via wie jij je oliën gekocht hebt je ‘sponsor’ en je kunt dus altijd met je vragen bij die persoon. 
Het kan wel zo zijn dat een distributeur een winkel of salon bezit en de oliën daar ook heeft staan in een display.
Daarnaast zijn er een aantal officiële Young Living winkels verspreid over de wereld. Die zijn veelal te vinden bij of in de hoofdkantoren of in de buurt van één van hun boerderijen.
Je kunt daar als je lid ben van Young Living met jouw lidmaatschapsnummer ook oliën aanschaffen vanuit de winkel.

Wat als ik niet tevreden ben of iets terug wil sturen?
Wij kunen het ons bijna niet voorstellen, maar stel dat je niet tevreden bent, dan heeft Young Living een heel goede return policy.
Zie hier

– Any unopened product within 30 days after shipment for a full refund in the same method of payment of the purchase price and applicable sales tax (less shipping charges).
– Any opened product within 30 days after shipment for a credit on your Young Living account of the purchase price and applicable sales tax (less shipping charges).
– Any opened or unopened product up to 90 days after shipment for a credit on your Young Living account of the purchase price and applicable sales tax (less shipping charges and a 10% handling fee). The credit applied for opened product will be based on the percentage of the product returned. For example if you return 50% of a product, then a credit of 50% (less shipping charges and a 10% handling fee) will be applied to your Young Living account.

Is de olie van Young Living biologisch?
Ja, op elke Young Living boerderij en op de partnerboerderijen wordt alles biologisch geteeld.
Aangezien Young Living wereldwijd hun eigen boerderijen heeft en elk land hun eigen keurmerk heeft, hebben zij ervoor gekozen om geen bio-keurmerk erop te zetten. Daarnaast is het hebben van een keurmerk an sich nog niet eens zo veelzeggend. Er zijn ook merken die wel een keurmerk hebben, maar niet volledig bio zijn bijvoorbeeld. Young Living heeft heel bewust gekozen om niet voor een ‘officieel’ keurmerk te gaan.
Hoe lang zijn de oliën houdbaar?
Young Living is verplicht om een houdbaarheidsdatum op de flesjes te plaatsen, echter de oliën zijn veel langer houdbaar.
Wanneer je de olie op een donkere en koele plek bewaart, zijn ze extreem lang houdbaar.
Kan/mag ik de oliën ook zelf aanbieden aan klanten in mijn salon/praktijk etc.?

Ja, dat kan zeker! De oliën kunnen een prachtige aanvulling zijn voor jouw klanten. Neem even contact met me op voor meer informatie. 

Oil up magazine GRATIS ontvangen?

Bomvol informatie, tips en recepten met essential oils.

Het is gelukt. You've got mail! ;)