Twee krachtige oefeningen bij heftige emoties

door jan 14, 2019Emoties, Olie in de spotlight, Olietips, Rust2 reacties

Loslaten… Het is een term waar tegenwoordig te pas en te onpas mee gesmeten wordt. Het wordt zo veel gezegd en gebruikt, dat het voor sommigen misschien zelfs nietszeggend wordt.
En dat is jammer, want het is eigenlijk iets heel waardevols.
Loslaten, je losmaken of afscheid nemen van het oude, betekent niet dat je je emoties onderdrukt of ontkent.
Het betekent dat je er voor kiest om jouw mening, jouw oordeel, jouw vertaling van wat er gebeurd is, los te laten.

Loslaten betekent ook: openstaan voor een andere manier van waarnemen.

I.p.v. het woord LOSLATEN, kun je ook zeggen “afscheid nemen van” of “je bevrijden van”.
Door dit te doen, breng je jezelf naar een hoger trillingsniveau. Ik weet niet of je thuis bent in trilling/frequentie, maar mijn lieve lerares Wilma kon het heel makkelijk uitleggen. Ze zei: “Eerst was je een 50 watt lamp en nu een 100 watt lamp, waardoor je veel meer helderheid zult ervaren!” En dat is wat het is.

En het mooie is weer…JIJ KIEST! Simple as that!

Nu wil ik niet zeggen dat het meteen van een leien dakje zal gaan met het anders denken, maar oefening baart kunst!
En je zult ook best wel eens je dag niet hebben en gewoon even een halve dag zwelgen in zelfmedelijden, omdat je met griep op de bank ligt. Nou en?! Dat mag soms ook best. Maar het verschil is dat je er nu ook zelf voor kiest om je even zielig te voelen, waarna je een dag later er ook weer voor kunt kiezen om er anders tegenaan te kijken. Heerlijk een dagje niks doen en op de bank liggen! Nieuwe inzichten krijgen misschien… Alles is een ervaring.

Hieronder twee oefeningen die ik geleerd heb tijdens mijn opleiding tot N.E.I.-therapeut:

1. De Cirkel van Emotie

Als er vandaag of één dezer dagen een belemmerende gedachte, een angst of een vervelende emotie bij je opkomt, erken dan dat het energie in beweging is. En dan maak je in je gedachten een cirkel op de grond. Dit is de cirkel van jouw emotie.
In deze cirkel mag je even in alle hevigheid expressie geven aan jouw emotie. Ben maar even boos, ben maar even verdrietig, ben maar even onzeker.
En als je er klaar voor bent, maak dan een grote stap UIT de cirkel van die emotie. Zet ook echt even fysiek een stap. Stap uit de emotie en kijk wat dat met je doet.
Op die manier ontken je je emotie niet. Die mag er ook zijn. Maar je kiest er bewust voor om er niet in te blijven hangen.
Als je de cirkel lastig vind, dan mag het ook een soort wolk van kleur zijn waar je uit stap. Je stapt dan bijvoorbeeld vanuit het rood in het lichtblauw. Of net welke kleur jij kiest.

2. De gekleurde bol van emotie

Als je een vervelende emotie hebt, voel dan even bij jezelf waar dat gevoel zich bevindt in jouw lichaam. Misschien in je buik of je keel. En bedenk dan welke kleur dat gevoel is. Welke kleur vind je bij die emotie passen.
Zie het gevoel voor je als een gekleurde bol die ergens in jouw lichaam zweeft. Stel je dan voor
dat die bol uit je lichaam vloeit, zodat die bol geen deel meer van jou is, maar naast je zweeft. En kijk dan of je die bol/emotie steeds een stukje verder van je weg kan laten zweven, totdat je hem niet meer ziet. Doei!!!

Young Living heeft een mooie olieblend die jou kan helpen met loslaten. Deze blend heeft de toepasselijke naam Release. Je kunt hem in de diffuser gebruiken, maar ook direct vanuit het flesje inhaleren of aanbrengen via de huid. Hij ruikt heerlijk!
Naast de Release zijn er nog tal van andere olietjes die jou kunnen helpen met het loslaten van negatieve herinneringen, belemmerende overtuigingen, vervelende gevoelens etc. Wil je een op maat advies? Neem dan even contact op voor een gratis advies.

 

Liefs, Marcia

Oil up magazine GRATIS ontvangen?

Bomvol informatie, tips en recepten met essential oils.

Het is gelukt. You've got mail! ;)