Lekker weertje koekenpeertje!

door mei 20, 2024Geen onderdeel van een categorie0 Reacties

Wat een heerlijkheid als de zon weer gaat schijnen! Lekker fietsen of wandelen, buiten spelen en sporten, naar de zee of het zwembad, op een terrasje of naar een festival. Genoeg leuks te ondernemen met lekker weer.
Hieronder een paar fijne Oil up tips voor de zonnige tijd van het jaar.

Bescherming tegen de zon

Zo fijn dat Young Living een gezonde sunscreen heeft die geen witte waas achterlaat.
Bescherm je huid tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen met deze Mineral Sunscreen Lotion SPF 50. Deze waterbestendige zonnebrandcrème is gemaakt met natuurlijke ingrediënten zoals non-nano zinkoxide en etherische oliën om je huid te beschermen terwijl je geniet van de zon.
En weet je wat ook heel fijn is? Deze zonnebrandcrème is niet alleen gezond voor jou, maar ook onschadelijk voor het koraal en waterleven. Vele reguliere zonneproducten zijn namelijk wel schadelijk.
Wij gebruiken hem als gezin met een gerust hart.

 

LavaDerm® After-sun spray

Verzacht en hydrateer je huid nadat je een dagje in de zon het vertoefd met de LavaDerm™ After-Sun Spray. Deze verkoelende en verfrissende spray is gemaakt met o.a. aloë vera, Lavender essential oil en Peppermint essential oil om je huid te kalmeren en te verkoelen na blootstelling aan de zon. Wij vinden hem heerlijk!

 

LavaDerm® Cooling Mist

Deze is ook al zo heerlijk! Deze verkoelende spray kan ook gebruikt worden als after sun, maar is ook fijn voor huid die op andere manieren belast is door invloeden van buitenaf.
Breng de belaste huid tot rust met een melange van milde huidverzorgende ingrediënten waaronder Lavender essential oil en aloë vera. Spray direct op de huid en herhaal daarna zoveel als wenselijk is.
Deze spray is transparant, terwijl de LavaDerm After-sun spray een meer melkachtig substantie heeft.

Sommige oliën liever niet in de zon

Wist je dat sommige essentiële oliën fototoxisch kunnen zijn? Fototoxiciteit is een reactie van de huid die optreedt wanneer deze in contact komt met bepaalde stoffen en vervolgens wordt blootgesteld aan zonlicht. Dit kan leiden tot irritatie, roodheid of zelfs blaarvorming. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het gebruik van fototoxische essentiële oliën, vooral tijdens de zomermaanden wanneer de zonkracht het sterkst is. Je kunt deze oliën wel blijven gebruiken, maar gebruik ze dan onder je kleding bijvoorbeeld of blijf uit de zon.

De essentiële oliën waar je mee op dient te letten als de zon schijnt:
• Essential oils van citrus zoals Bergamot, Lemon, Orange etc. (Lemongrass & Citronella kun je wel gewoon gebruiken, want dat is een grassoort en dus geen citrus)
• Angelica essential oil
• Rue essential oil

Zelf cooling mist maken

Je kunt ook heel makkelijk zelf een verkoelende spray maken
Neem een glazen sprayflesje van ongeveer 100ml en vul deze met:
• 10 druppels Peppermint essential oil
• 5 druppels Lavender essential oil
• Eventueel nog 5 druppels van een andere olie die je fijn vindt
• Eventueel 2 theelepels pure aloe vera gel
• Vul aan met (gefilterd) water

Zelf heb ik er ook altijd eentje in de koelkast staan voor een extra verkoelend effect. Schud het flesje altijd even voor gebruik.

Pollentijd

Als de zon gaat schijnen, dan komen ook vaak de pollen in de lucht en dat is niet voor iedereen een pretje… Maak dan deze fijne roller!
Neem een roller van 10ml en vul deze met:
• 10 druppels Lavender essential oil
• 10 druppesl Lemon essential oil
• 10 druppels Peppermint essential oil
• 30 druppels draagolie zoals V-6 basisolie
Rol in het kuiltje achterin de nek, op de polsen en/of op de neusbrug en neusvleugels.

Vakantie hack: tandpasta en verkoelende deo ineen

Wist je dat je de Thieves Aromabright toothpaste ook als deodorant kunt gebruiken! Lekker makkelijk, één tube voor twee doeleinden. Voor een weekendje weg met alleen handbagage, vul ik zelf altijd een klein potje met deze tandpasta.
En omdat er ook wat mint in de tandpasta zit, geeft het meteen een verkoelend effect als je hem als deo gebruikt. Je hebt er echt maar een mini-beetje van nodig per keer en hij werkt heel goed.

Low-tox de zomer door!

En met bovenstaande suggesties kun je fijn de zomer door zonder schadelijke meuk. Je kunt ze met een gerust hart gebruiken voor het hele gezin. Heb je vragen, let me know!

Liefs, Marcia

Oil up magazine GRATIS ontvangen?

Bomvol informatie, tips en recepten met essential oils.

Het is gelukt. You've got mail! ;)