Mijn 6 olietips voor yoga & meditatie

door sep 28, 2018Detox, Focus, Meditatie, Olietips, Rust, Yoga

Essential oils zijn perfect om tijdens je yoga en meditatie te gebruiken. Ze kunnen je helpen om je meditatie te verdiepen, je focus te verbeteren, beter los te kunnen laten of je te laten gronden bijvoorbeeld. Je kunt de olie gebruiken in een roller of in de diffuser tijdens je yoga practice of meditatie.
De keuze van de oliën is ook afhankelijk van persoonlijke voorkeur en Young Living heeft heel veel oliën en olieblends om uit te kiezen.

Ik laat jullie een aantal persoonlijke favorieten en voorbeelden zien in deze blog, maar voel je vooral vrij om zelf te experimenteren.

1. Northern Lights Black Spruce

Ik doe hiervan een paar druppels in mijn handpalm, wrijf in mijn handen en zet mijn handen over neus en mond om vervolgens een paar keer diep te inhaleren. Heerlijk!

Deze olie is fijn om te gronden en de chakra’s in balans te helpen brengen. De Lakota indianen gebruikten deze olie om zijn zuiverende werking en om het feit dat deze olie je dichter bij “de grote geest” brengt. Perfect dus om tijdens yoga en meditatie in te zetten.
Zelf vind ik het fijn om te beginnen in lotushouding en een intentie te zetten voor de dag. Vervolgens inhaleer ik de olie terwijl ik die intentie of affirmatie in mijn gedachtend houd.

Voorbeelden van intenties/affirmaties:
“Vandaag kies ik voor rust en aandacht.”
“Ik ben bereid om mijn hoogste potentieel te zien, te voelen en te gebruiken op alle gebieden van mijn leven.”
“Ik kies ervoor om vandaag dankbaar te zijn.”

2. Tranquil Roll-on

Deze roller heb ik sowieso standaard in mijn handtas zitten. Het is een rustgevende mix die je helpt om rustig te worden als het tijd is voor ontspanning. Soms zit je nog zo in de drukte van de dag, dag het lastig is om in de ontspanning te zakken. Deze olie helpt je daarbij. Gebruik hem op de binnenkant van je polsen en/of in de nek.
Niet alleen tijdens yoga of meditatie, maar fijn voor elk moment waarop je even lekker wil ontspannen en los wil laten.

3. R.C. en/of Peppermint

Deze oliën geven letterlijk en figuurlijk lucht. Ik vind het zelf fijn om deze oliën vóór mijn yoga beoefening op mijn borst en keel te smeren om mijn ademhaling nog vrijer te laten stromen. Heerlijk!
Daarnaast is Peppermint ook fijn om te gebruiken op je spieren ná een intensieve yoga beoefening.

4. Frankincense of Sacred Mountain

Deze oliën kunnen je helpen om beter bij jezelf te blijven tijdens je yoga of meditatie. Als ik ze gebruik, merk ik dat ik beter gefocust blijf op mijn beoefening en minder last heb van afdwalende gedachten. Ook merk ik dat ik wanneer ik deze oliën gebruik meer rust in mijn lijf heb om alle oefeningen met aandacht te doen, zonder te snel te willen gaan.

5. Lemon of Citrus Fresh

Nadat ik yoga gedaan heb, drink ik een glas (niet te koud) water, zodat de vrijgekomen afvalstoffen goed afgevoerd worden. In mijn water doe ik dan een druppel Lemon of Citrus Fresh. Dit zijn goede detox-oliën. En het smaakt ook heel lekker!

6. Thieves Spray of zelfgemaakte spray

Ik vind het fijn om af en toe mijn yogamat lekker op te frissen en schoon te maken met een spray.
Daarvoor gebruik ik de Thieves Spray of mijn zelfgemaakte spray. Net welke het dichtst in de buurt staat ;-).

Hier een recept om zelf een spray te maken:
Deze spray is heel fijn om je yoga mat mee schoon te maken en bacteriën te verwijderen. Er blijft na het schoonmaken geen giftig goedje achter op je mat. Dus helemaal veilig voor jou.

•Glazen sprayflesje van 100ml
•10 druppels Thieves essential oil blend
•10 druppels Tea Tree essential oil
•1 theelepel pure witch hazel ofwel toverhazelaar water
•Gedestilleerd of afgekookt water

Doe de druppels essential oil in het flesje.
Voeg de toverhazelaar en het water toe.
Spray op je yogamat en veeg hem vervolgens schoon met een handdoekje.

Je kunt ook een andere oliecombinatie nemen.
Bijvoorbeeld Purification/Thieves of Lemon/Thieves.

Oil up magazine GRATIS ontvangen?

Bomvol informatie, tips en recepten met essential oils.

Het is gelukt. You've got mail! ;)