NingXia Red en Cinnamon Bark saladedressing
Ik mag mij gelukkig prijzen met een man die het heel leuk vindt om te koken. En hij kan het ook nog eens heel goed. Dus hij is degene die bij ons in huis voor het eten zorgt. Lucky me!
Zo maakte hij onlangs deze overheerlijke salade met een dresssing naar eigen recept van NingXia Red en Cinnamon Bark essential oil.
Zooooo lekker! En je maakt hem in een handomdraai.
1. Dressing
40 ml NingXia Red
1/2 eetl. dijon mosterd van goede kwaliteit
snuf zeezout
1 drupje Cinnamon Bark (echt niet meer)
80 ml neutrale olijfolie
Meng alle ingrediënten BEHALVE de olijfolie door elkaar met een kleine garde.
Voeg vervolgens terwijl je mixt heel rustig, beetje bij beetje, de olijfolie toe.
En klaar is je dressing!
2. Pecannoten met kaneel
Neem een paar handjes pecannoten en bruineer ze licht in een droge koekenpan op middelhoog vuur.
Op het laatst doe je er een kneep honing, een snuf kaneel en een snuf zout bij. Nog even omroeren en klaar!
3. Salade
Lekkere kleurrijke gemengde sla (bijvoorbeeld Mesclun).
Granaatappelpitjes
Zachte geitenkaas
Druiven
Eventueel shiso purper (ook wel notenkruid genoemd/Sligro of Hanos).
Maak het bord mooi op met de bovenstaande ingrediënten, doe de nootjes erbij en maak af met de overheerlijke dressing.
En zie je dat kleurrijke bordje hummus ook?
Die kun je er ook heel makkelijk bij maken.
Wij nemen daarvoor kant-en-klare hummus van Maza (of je maakt hem zelf). De hummus spreid je met een lepel uit over een plat bord. Vervolgens wat granaatappelpitjes erover en een paar blaadjes munt kleingesneden erbij. Heerlijk om met bijvoorbeeld warm naanbrood of Libanees platbrood van het bord af te spatelen.
Smakelijk eten!
Oil up magazine GRATIS ontvangen?
Bomvol informatie, tips en recepten met essential oils.
Het is gelukt. You've got mail! ;)
Jouw gegevens zijn helemaal veilig bij mij. Pinky promise ;)