Trillingsfrequentie van essential oils: Hoe werkt dat?

door mei 17, 2023Emoties, Energie, Meditatie, Rust0 Reacties

Wist je dat alles in het universum, inclusief ons lichaam, bestaat uit energie en vibraties? Elk object, elke gedachte en elk gevoel heeft zijn eigen unieke trillingsfrequentie, zijn eigen ritme, een subtiele dans van vibraties. De trillingsfrequentie, die aangegeven wordt in MHz (mega hertz) verwijst naar de snelheid waarmee een object of een substantie vibreert. Dus ook jij hebt een trillingsfrequentie en ook de stoel waarop je zit of het eten dat je eet en de gedachte die je hebt.

De manier waarop we voor ons lichaam zorgen verandert onze frequentie. Het voedsel dat we eten, de hoeveelheid slaap die we krijgen en ons stressniveau zijn ook van invloed op de trillingsfrequentie. Als ons lichaam uitgeput raakt of ziek wordt, daalt onze algehele trillingsfrequentie.

De trilling van essential oils

Ook essential oils hebben ieder hun eigen trillingsfrequentie.
De trillingsfrequentie van essentiële oliën kan variëren, afhankelijk van vele factoren, zoals de plant waaruit de olie is verkregen, de groeiomstandigheden van die plant, de manier van destilleren, de manier van bottelen, de liefde waarmee dit alles gedaan wordt en zelfs de intentie van de persoon die de olie gebruikt. Over het algemeen hebben essentiële oliën hogere trillingsfrequenties dan andere stoffen in onze omgeving, inclusief ons fysieke lichaam.

Effect van die trilling op je lichaam

Wanneer je deze geconcentreerde schatten van de natuur gebruikt, kunnen ze een harmoniserend effect hebben op je hele wezen. Ze zijn als kleine dirigenten die je lichaam aansporen om zijn eigen melodieuze symfonie te spelen. Als je gestrest bent, kunnen ze je kalmeren. Als je vermoeid bent, kunnen ze je vitaliteit herstellen. Als je lichamelijk uit balans bent, kunnen ze je helpen om je gezonde staat weer terug te vinden. Ze helpen jou als het ware om je beste zelf te zijn.
Ook wordt aangenomen dat essentiële oliën op energetisch niveau werken. Volgens het concept van energetische anatomie, zoals in de traditionele Chinese geneeskunde en Indiase Ayurveda, stroomt levensenergie (ook wel bekend als chi) door ons lichaam via meridianen of energiekanalen. Wanneer deze energiestromen geblokkeerd of uit balans zijn, kunnen verschillende fysieke en emotionele klachten de kop opsteken. Essentiële oliën kunnen helpen deze energieblokkades te verminderen of op te heffen, zodat je energie weer vrij kan stromen.

 

MHz van oils

Hoewel wetenschappelijk onderzoek nog steeds bezig is om de volledige diepgang van essentiële oliën en hun trillingsfrequenties te ontrafelen, zijn er al enkele veelbelovende ontdekkingen gedaan. Studies hebben aangetoond dat essentiële oliën antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen kunnen hebben, wat mogelijk bijdraagt aan hun helende effecten. Ze kunnen zelfs je stemming verbeteren en angst en stress verminderen.
Hier een paar voorbeelden:
Rose 320MHz | Joy 189MHz | Helichrysum 181MHz | Frankincense 147MHz Lavendel 118MHz
Je kunt van elke olie de trillingsfrequentie online opzoeken als je dat zou willen.
Zo’n klein flesje met plantsappen is niet alleen een lekker geurtje, maar zoveel meer!
Maak daar dankbaar gebruik van en zet de oliën in om in balans te komen of te blijven. 

Maar onthoud…

Hoewel essentiële oliën je kunnen ondersteunen op je reis naar welzijn, kunnen ze niet alles oplossen. Ze zijn echter wel hele mooie tools in je holistische toolkit. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde zorgverlener als je gezondheidsproblemen hebt of twijfelt over het gebruik van essentiële oliën in jouw specifieke geval.

Liefs, Marcia

Oil up magazine GRATIS ontvangen?

Bomvol informatie, tips en recepten met essential oils.

Het is gelukt. You've got mail! ;)